Törött porlasztó kiszerelés opel vivaro 2.0 dci

Törött porlasztó kiszerelés opel vivaro 2.0 dci

Egy neves, és sokak által ismert márkaszervíz porlasztó kiszerelés problémával hívott minket. A beteg egy 2008-as évjáratú opel vivaro 2.0 dci, motorkód: M9R

Azt mondták telefonba, hogy a gyári kihúzójuk a porlasztó menetét lenyalta….és itt megállt nekik a tudomány.

Jól tették, hogy inkább megálltak és nem okoztak nagyobb kárt.Mert a törött porlasztó kiszerelés, nem tartozik a kedvenc feladataink közé.

Sérült menet
Sérült a menet

Sérült a porlasztó menete ahogyan a fenti képen látni. A gyári renault, opel, nissan célszerszám az sajnos ilyen. Illetve ilyenre képes, amikor ész nélkül használják. De ha épp nem a menet sérül, akkor a porlasztó fejét tépik le vele. Az esetek nagyon pici százalékában lehet vele kiszedni a injektort.

Amint más sokszor említettem weboldalamon ez a típus rendkívül beteg a porlasztóit tekintve. De minden másban viszont nagyon jó. Törött porlasztó kiszerelésben viszont mi vagyunk a legjobbak.

Amikor injektor hibás az autó annak az alábbi tünetei vannak:

  • Gyorsításkor rángat
  • Hibakódnak beírja, hogy zárlatos az injektor
  • nem megy minden henger
  • melegen leáll a motor, be sem indul. Csak miután kihűlt
opel vivaro 2.0 dci törött porlasztó kiszerelése
Opel vivaro 2.0 dci törött porlasztó kiszerelése

Annak ellenére, hogy a felső menetet lenyalták róla, ezt is kitudjuk szedni. De gyakori, hogy mire kihívnak minket addigra teljesen el is törik az injektort. Törött porlasztó kiszerelés sem okoz gondot. Azt is megszoktuk mindig oldani. Természetesen a hengerfej levétele nélkül. Ennél a típusnál is motor bent maradhat a helyén. Munkánk folyamán az égéstérbe sem kerül semmi szennyeződés. Erre hatalmas figyelmet fordítunk.

Egy másik autóból is törött porlasztó kiszerelés volt a feladat. Injektor darabokban. Ritka de ferdén tört el majdnem mind.

Ferdén eltört porlasztó
Ferdén eltört porlasztó

A motor típusa ugyan az, 2.0 dci. Ezt a motort szerelték sok típusba. Belerakták például renault espace-be is. Viszont annál sosem folyik oda a víz, így sosem rohad bele a porlasztó. Amikre belerohad a porlasztó és porlasztó kiszerelés miatt minket kell hívni: Opel Vivaro, Renault Trafic, Nissan primastar

Ha úgy gondolja nem tudja kiszerelni a porlasztót a fenti típusokból, inkább ne barmoljon. Szóljon nekünk.

Galláriánkban sok törött porlasztó kiszerelése képet tud megtekinteni:

https://porlaszto-kihuzas.hu/porlaszto-kiszereles-kiszedes-fenykep-galleria/