Ford 1.6 tdci, citroen 1.6 hdi, Peugeot 1.6 hdi porlasztócsúcs kifúrás

Fenti típusokból vállaljuk a porlasztócsúcsok kiszerelését, országos helyszíni kiszállással. Legfőbb oka a porlasztócsúcs kiszerelésnek, hogy a tűzkarika kiég, és az égéstermék vastagon felrakódik a porlasztó és a hüvely közé. Ezért kiszedéskor gyakran előfordul, hogy csak a hüvellyel együtt szedhető ki a porlasztó. Ebben az eseten a régi hüvelyt csak sérüléssel lehet eltávolítani a porlasztóról. Így mindenképp egy új gyári hüvely beszerelése szükséges. (pár ezer forintos alkatrész).

Ritkán de az elmúlt évek alatt már jó néhányszor előfordult, hogy nem kifújás volt a beragadás oka, hanem nagyon csúnya berohadás. Több mint 10 tonna húzóerő volt szükséges, a porlasztócsúcsok kiszedéséhez.

Nem tudjuk miért, de közkedvelt probléma, hogy pneumatikus porlasztó kiszedőkkel nagyon gyakran kettészakítják ezt a típusú porlasztót ! Ez nekünk jó, mert munkát ad, viszont a porlasztót így teljesen tönkre tették.

 

Ford 1.6 tdci porlasztócsúcs. Csak a végét törték bele.
Ford 1.6 tdci porlasztócsúcs. Gyakori, hogy “csak” a végét törik bele. Kiszedtük a porlasztócsúcsot, és az ezt körülvevő leszorító hüvelyt, majd a tűzkarikát. Nagyon elterjedőben lévő pneumatikus porlasztókiszedő gyakran ketté szakítja a porlasztókat, majd ezután szólnak nekünk. Ez nekünk jó, mert munkát ad, viszont a porlasztó ami megmenthető lett volna, tönkre tették ezáltal 🙁